House in Ramat Gan / Ella Sahar

first_imgPhotographs:  Lior AvitanInterior Design:Ella SaharCity:Ramat GanCountry:IsraelMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Lior AvitanRecommended ProductsDoorsLibartVertical Retracting Doors – Panora ViewDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemDoorsVitrocsaGlass Technology in Hotel BeaulacSave this picture!PlanText description provided by the architects. A story that begins with a cube In the cube-shaped family home there is a striking interplay between open and closed spaces, the private and public domain, and light and darkness. The origin of this harmonious duality lies in the starting point of the planning process – the cube. Structurally, the cube is closed and confined; but when fused with other cubes, a new, dynamic shape emerges. The cube’s influence is first apparent in the dissonance between the two sides of the house. Save this picture!© Lior AvitanWhile the façade transmits elegant restraint, the back is wide open and leads to an “L” shaped swimming pool that juxtaposes the reversed “L” shape of the house. Upon entering the house, visitors discover a central living space that extends to the back courtyard, and the feeling of restraint transforms into a warm, welcoming atmosphere. The interior of the house emits a sense of spaciousness due to the large open areas and high ceiling, as well as a feeling of intimacy and privacy derived from the precise distribution of space and the interplay between natural and artificial light. The delicate balance between the linear design and the feeling of warmth is also found in the mix of materials and colors that characterize the house – exposed concrete, gray marble, glass and Corian stone countertops blend naturally with the parquet and wood furniture, the gleam of blue-painted accessories, rugs, pictures, and sculptures. Save this picture!© Lior AvitanThe exposed concrete is one of the house’s central design elements. It accompanies the visitor from the external wall to the concrete library in the living room, up to the inner wall that extends from the floor to the ceiling. The concrete wall is also at the center of another exceptional design element – the unique staircase that connects the basement to the first floor. Cantilevered wooden stairs float out from the wall and the encounter imparts the staircase with a sculptural quality.    Save this picture!© Lior AvitanThe topology of the land and the sun’s trajectory played an integral part in the house’s architectural design and lighting; with aim of achieving maximum use of natural light. The window, slats of the pergola at the back of the house, and the various light fixtures enable optimal control of the amount of light that filters into the house. Save this picture!© Lior AvitanThe morning light envelops the eastern sitting area at the front of the house and creates a perfect setting for the first coffee of the morning. The midday light penetrates inward through the front windows, strolls across the concrete wall and ascends the staircase. Then, as night falls and the lights are turned on, the house assumes the appearance of a jewel.   The final result is a house defined by its dynamic qualities, which enable optimal adaptation to the character of its owners, offering them a broad range of possibilities.   Save this picture!© Lior AvitanSave this picture!SectionProject gallerySee allShow lessLaboratories and Departments for School of Medicine / ACH ArquitectosSelected ProjectsA’s House Project / Global Architects & AssociatesSelected Projects Share CopyAbout this officeElla SaharOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRamat GanRamat-GanIsraelPublished on June 11, 2016Cite: “House in Ramat Gan / Ella Sahar” 11 Jun 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Film – Prestige ExteriorShowerhansgroheShowers – Croma SelectWall / Ceiling LightsSpectrum LightingLED Downlight – Infinium 3″ Round FlangelessVentilated / Double Skin FacadeCosentinoDekton Cladding in LD Sevilla hotelSealantsSikaJoint SealingBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – MarblesCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWindowspanoramah!®ah! CornerHome AppliancesGIRAGira Keyless in – Door communicationLightsLinea Light GroupIntegrated Lighting – Fylo+More products »Save想阅读文章的中文版本吗?以色列立方别墅/ Ella Sahar是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects ArchDaily Houses House in Ramat Gan / Ella SaharSave this projectSaveHouse in Ramat Gan / Ella Sahar Architects: Ella Sahar Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/789199/house-in-ramat-gan-ella-sahar Clipboard Photographs CopyHouses•Ramat Gan, Israel ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/789199/house-in-ramat-gan-ella-sahar Clipboard “COPY” 2015 Year:  Save this picture!© Lior Avitan+ 37 Share House in Ramat Gan / Ella Sahar Area:  407 m² Year Completion year of this architecture project Israel “COPY”last_img read more

Read More →