A touch of New House / Aristides Dallas Architects

first_imgA touch of New House / Aristides Dallas ArchitectsSave this projectSaveA touch of New House / Aristides Dallas Architects Projects Houses Year:  CopyAbout this officeAristides Dallas ArchitectsOfficeFollowProductsStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookTinos Regional UnitGreecePublished on March 09, 2021Cite: “A touch of New House / Aristides Dallas Architects” 09 Mar 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2017 Photographs:  Evelyn Foskolou, George Messaritakis, Berlin, Panagiotis VoumvakisDesign Team:Aristides Dallas, Katerina Bali, Konstantinos StathopoulosStructural Engineer:Theodoros ChysovergisElectrical And Mechanical Engineer:Evangelos TentisArchitects:Aristides Dallas ArchitectsConstruction:Aegean ConstructionCity:Tinos Regional UnitCountry:GreeceMore SpecsLess SpecsSave this picture!© George Messaritakis, BerlinRecommended ProductsConcrete FloorsInvestwoodViroc Flooring/False Ceilings/Lost FormworkWindowsAccoyaAccoya® Windows and DoorsWindowsSolarluxSliding Window – CeroEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAText description provided by the architects. Inspired by the traditional architecture of the built stone dovecotes of Tinos as well as by the way that all additions were carried out according to height, the residence in Triantaros becomes noticed in two levels in a bipolar bond.Save this picture!© Panagiotis VoumvakisHaving adopted the subtractive approach and sought for the minimum intervention possible in the overall landscape, the architectural proposal, contemporary yet critically traditional, consists of the harmonic integration of a cube made of fare face concrete hovering over the existing stone mass.Save this picture!© Panagiotis VoumvakisSave this picture!PlanSave this picture!© Panagiotis VoumvakisApart from a point of cessation at the external envelope, the horizontal opening which is formed between the existing old structure and the new one, also develops a transparent zone, provides plenty of natural light for the space and creates visual evasions. In this way, it manages to frame the view of the horizon.Save this picture!© Panagiotis VoumvakisAt the same time, the big square opening which breaks out of the stone structure in front of the sitting-room, operates as a screen which sets the view free while forming a small berm – outdoor sitting-room – at the yard. This is the point of bonding the “inside” with the “outside”.Save this picture!© Panagiotis VoumvakisSave this picture!ElevationThe existing Tinian stone of the ground floor alternates with the fare face ochre plaster of the additions, in an attempt of getting a clear distinction between the old and the new. Therefore, the residence introduces a contemporary architectural vocabulary, in a harmonic mixture of the traditional and modernistic features of the Greek countryside.Save this picture!© Panagiotis VoumvakisProject gallerySee allShow lessThe Psycho-Geography of the Cretto di BurriArticlesAlvar Aalto’s Silo to be Transformed into Research Centre Promoting Architectural Pr…Architecture News Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/958258/a-touch-of-new-house-aristides-dallas-architects Clipboard Architects: Aristides Dallas Architects Area Area of this architecture project ArchDaily Greece Area:  140 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/958258/a-touch-of-new-house-aristides-dallas-architects Clipboard Save this picture!© Evelyn Foskolou+ 23Curated by Hana Abdel Share “COPY” Photographs CopyHouses•Tinos Regional Unit, Greece A touch of New House / Aristides Dallas Architectslast_img read more

Read More →