Cabana / Atelier LAVIT

first_img General Contractor:Nid PerchéCity:Es CubellsCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!Courtesy of Atelier LAVITRecommended ProductsDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorWoodTechnowoodPergola SystemsText description provided by the architects. Cabana is a hidden private room nested in the bush of residential area Es Cubells, along the west coast of Ibiza. The suite is an annex to the main villa and represents a refuge for the owner and his guests looking for a more essential and primordial experience. The architecture is designed according to island’s climate. Facing south and overlooking the valley and the sea, the roof and walls have been oriented so that the inhabited volume and outdoor spaces are always naturally shaded. The different densities of the vertical wooden screens around the hut guarantee the privacy of its occupiers as well as sheltering them from the sun and the wind.Save this picture!Courtesy of Atelier LAVITThe interior space as well as the exterior are therefore protected from the sun thanks to the pergola overlaying the terrace. The entire reflection was brought to the geometry of the roof, the pergola, and the glass surfaces, resulting in a luminous and naturally ventilated environment both day and night.Save this picture!Courtesy of Atelier LAVITSave this picture!PlanSave this picture!Courtesy of Atelier LAVITThe internal organization of the suite is simple and rational, each corner is designed so no space is lost. The bathroom and the dressing cabin are separated from the bedroom while contributing to its lighting and ventilation. The idea is of a fluid and continuous space, open to the outside and to nature while maintaining the necessary confidentiality and the feeling of protection proper to each shelter.Save this picture!Courtesy of Atelier LAVITThe large glass surfaces allow you to project yourself into the surrounding landscape with a 180° panorama view and once opened, the room and the terrace become a continuous space where you can easily walk barefoot. The wood used for the external coverings of the hut is Douglas pine, excellent for its durability, as well as having a very interesting specific weight to maintain the lightness of the whole structure. The terrace, on the other hand, is made of larch wood, with non-slip striped blades. Inside, the room has walls and a ceiling covered in poplar wood, a light and fragrant essence. The parquet is chestnut wood, chosen for its strong resistance to wear.Save this picture!Courtesy of Atelier LAVITDuring the day, the experience inside the suite is a show of light and shadow with the sun filtering through the screens. After sunset the effect is reversed, immersed in darkness and illuminated only by the moon, the hut evokes a lantern, radiating the internal golden light between the wooden slats. In order to simplify the unforeseen in a remote site, the project was largely prefabricated in a wood workshop in the south of France. The components were numbered, dismantled and rebuilt on site within three weeks. Prefabrication reduced production costs and on-site costs during installation, impacting the landscape as little as possible.Save this picture!Courtesy of Atelier LAVITProject gallerySee allShow lessCall for Submissions: A’ Design Awards & Competition 2019-2020Call for SubmissionsKULT Barber Shop / Sivak&PartnersSelected Projects Share Cabana / Atelier LAVIT ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/924774/cabana-atelier-lavit Clipboard Manufacturers Brands with products used in this architecture project ArchDaily Projects Save this picture!Courtesy of Atelier LAVIT+ 23Curated by María Francisca González Share Year:  Houses CopyHouses•Es Cubells, Spain “COPY” Area:  25 m² Year Completion year of this architecture project center_img Lead Architect: 2019 Marco Lavit Nicora Cabana / Atelier LAVITSave this projectSaveCabana / Atelier LAVIT CopyAbout this officeAtelier LAVITOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookEs CubellsSpainPublished on September 16, 2019Cite: “Cabana / Atelier LAVIT” 16 Sep 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Manufacturers: Douglas, Kozac Architects: Atelier LAVIT Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/924774/cabana-atelier-lavit Clipboard “COPY” Spainlast_img read more

Read More →