The Family Playground / HAO Design

first_img Houses Projects CopyAbout this officeHAO DesignOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodHousesTaiwan (ROC)Published on October 02, 2014Cite: “The Family Playground / HAO Design” 02 Oct 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeArmchairsAndreu WorldGrand Raglan – Lounge ChairSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesPlantingSikaGreen RoofsStonesCosentinoSilestone Surfaces – Ethereal CollectionMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 8″Panels / Prefabricated AssembliesFranken-SchotterFacade Panels – Dietfurt LimestoneWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWoodGustafsWood Cladding in St. Erik Eye HospitalLightsKKDCLighting – Groove FLEXMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” The Family Playground / HAO DesignSave this projectSaveThe Family Playground / HAO Design 2014 Year:  Photographs:  Hey! Cheese Save this picture!© Hey! CheeseRecommended ProductsFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel NaturaWoodSculptformTimber Click-on BattensStonesNeolithSintered Stone – Arctic White – Colorfeel CollectionStonesFranken-SchotterFlooring and Wall Tiles – Dietfurt LimestoneText description provided by the architects. In this case of residency, to fulfill the hobbit of the host—cooking for his family, the concept which moves the kitchen and dining room to the center of the living area has re-defined traditional kitchen in Taiwan which is crowd, blocked, dark, and having no view. We integrate living room, dining room and kitchen into one area, and this area has become the center of affective communication for the family. For instance, one of family members can watching TV and the other member’s cooking at the meantime. Therefore, family members in different spaces, not only can feel and talk to each other, but also sharing the smell of the food, sunlight, and view.Save this picture!© Hey! CheeseIn this case, the design method of the wall highlight the penetration and function. For instance, we’ve transformed the pipes into divided screen which has interesting visual effects, differ from domestic screen which is usually made for Fung-shui and storage, the structure of pipe-made screen is used as a chair for wearing shoes or clothes hang, and also created a lived-in atmosphere which changes as time goes by. The most important thing is the screen increases interaction of the different area. On the other hand, the same design method is used on the hallway, we use the glass cabinet as exhibition and lighting to make the hallway like a gallery instead of ordinary hallway. Echoing the concept of kitchen, visual penetration naturally increase the interaction of family members.Save this picture!© Hey! CheeseIn the bed room, we’ve used the concept of wooden house turned the beam which is disadvantage of space into the key to make the room stylish and unique.Save this picture!© Hey! CheeseProject gallerySee allShow lessLondon Mayor Rules in Favour of Controversial Mount Pleasant SchemeArchitecture NewsTaitung Ruin Academy / Marco CasagrandeSelected Projects Share Taiwan (ROC) CopyHouses•Taiwan (ROC) ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/551981/the-family-playground-house-design Clipboard “COPY” Area:  122 m² Year Completion year of this architecture project Photographs ArchDaily Save this picture!© Hey! Cheese+ 33 Share Interior Designers: HAO Design Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/551981/the-family-playground-house-design Clipboard The Family Playground / HAO Designlast_img read more

Read More →